Васил Божков си е бил ангажирал залата на ВИП-а на летище

...
Васил Божков си е бил ангажирал залата на ВИП-а на летище
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Божков сам си е ангажирал ВИП-а на летището

Васил Божков си е бил ангажирал залата на ВИП-а на летище София за завръщането си от Дубай и по този метод Министерство на вътрешните работи си удостоверило оперативната информация, че той се прибира в България. Това се разбра от интервю за Нова тв на вътрешния министър Калин Стоянов. 

Министърът съобщи, че в Министерство на вътрешните работи било получено дни след връщането на предприемача, че той е екстрадиран. Това станало в документ, по имейл. В него за първи път се появила думата екстрадиция. Дори и да е екстрадиция, то обаче не са спазени изискванията за изгонване на едно лице, съобщи Стоянов. За да има такава е трябвало да има продължителна връзка сред службите в България и ОАЕ, след което наши чиновници да отидат там, да го вземат, да го съпроводят и да го предадат на българската прокуратура.



Министърът съобщи, че за момента нямали " даже оперативна информация " за връзка на връщането на Васил Божков с убийството на Алексей Петров, както и с убийството на Красимир Каменов-Къро в ЮАР.

" През последните месеци и даже години Алексей Петров е бил извънредно спокоен. Охраната, която е употребявал, е била непрофесионална, била е защита, която му обезпечава по-скоро битови потребности, а не физическа защита ", описа още вътрешния министър Калин Стоянов. 

Той разяснява, че се работи по всички версии за убийството на някогашната барета, само че са изведени две съществени -  " вероятно отмъщения за обстановки обратно в годините " или " неуредени финансови връзки ". Иначе се работело и по всичко друго, в това число и политическата версия, която обаче министърът персонално отхвърля. 

" За момента нямаме нито обвинен директен причинител, нито гарант. Това са извънредно добре готови закононарушения. Предполагам, че жертвата е била обект на наблюдаване извънредно дълъг интервал от време. Изучени са безусловно всички привички, занимания, направления, които посещава. Трудно се разкриват тези закононарушения. Работят сериозен екип от хора. Всеки ден в 5 часа се организира оперативно съвещание, на което се проучва цялата постъпила оперативна информация ", съобщи още Стоянов. Той заяви, че дамата, която беше простреляна с Петров, е разпитана, била в положително положение, Министерство на вътрешните работи продължава да работи с нея и той чака скоро резултати. По мнение на министъра тя е инцидентна жертва и не е била цел на причинителите.

Стоянов обяви, че не знае Алексей Петров да е взел участие в сглобката, излъчила държавното управление, не бил чувал и да се готви пост за него в ДАНС.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР